zaterdag 23 september 2017

Precho Babyspa

Vorige week vrijdag gingen we met Esmée naar Precho. Dit is een ervaren praktijk waar je tijdens je zwangerschap terecht kan voor pretechografie en zwangerschapsmassage. Maar ook na de bevalling kan je er met je baby naartoe. Ik had ze via Facebook al vaker zien voorbijkomen en was er wel enthousiast over. Toen Esmée geboren was kregen we toevallig van mijn ouders een cadeaubon! Baby's onder de 6 maanden kunnen er genieten in een heerlijk warm brubbelbad en nadien een fijne massage.

Je kan eenvoudig online reserveren en toen we een moment gevonden hadden kregen we meteen duidelijke informatie over wat er van ons verwacht werd. Wanneer je de baby best nog een voeding geeft, hoe lang ze je op voorhand verwachten, wat je moet meebrengen (eigenlijk alleen maar je baby en een extra luier), wat ze ter beschikking stellen en wat er allemaal in zo'n sessie zit.

We werden heel vriendelijk en persoonlijk onthaald. Je moet aanbellen om binnen te kunnen, wat mij een veilig gevoel gaf aangezien niet zomaar iedereen kan komen binnenvallen. Vanaf Esmée wakker werd zochten ze contact met haar en spraken ze haar aan met de naam, zonder dat wij moesten zeggen wie we waren. Esmée voelde zich natuurlijk meteen goed daar. Er stond relaxerende muziek op en je kon goed tot rust komen in de ruimte. Ze vroegen of ik liefst eerst nog wou voeden maar aangezien ze dit pas had gehad was dit niet nodig.


Toen kwamen we binnen in de ruimte waar de baby jacuzzi's stonden. Daar stond al een lekker warm brubbelbad voor haar klaar. Wat het nog persoonlijker maakte, was dat er een lightboard stond waar ze haar naam in hadden gezet. We bereidde Esmée rustig voor om in het badje te gaan. Een zwemluier, zwembroekje en handdoek mochten we van daar gebruiken dus je hoeft geen hele zwemtas klaar te maken en mee te nemen. Ze kreeg een zwemring rond haar nek en toen lieten ze haar heel rustig aan het water wennen. Eenmaal in het water begon ze volop te genieten. Aangezien we thuis ook een soortgelijke zwemring hebben, kende ze dit natuurlijk al een beetje. Maar in bad heeft ze niet zoveel bewegingsvrijheid als ze daar had. Wat ook heel leuk was voor ons als ouder is dat we haar goed konden zien bewegen in het water en we toch nog interactie met haar hadden aangezien je (jammer genoeg) niet mee in het water kan ;-)


Wanneer ze de zwemring beu was kregen we ook nog de gelegenheid om haar even gewoon van het bad te laten genieten door haar vast te houden. Daarna was het tijd voor de babymassage. Je hebt de keuze om met biologische olie te masseren of Zwitsal. Terwijl je aan het masseren bent doen ze verschillende technieken voor op een pop en leggen ook uit waar de techniek goed voor is (tegen buikkrampjes, voor de bloedsomloop,...). Kortom, eigenlijk was het gewoon een super fijne ervaring! Zowel voor Esmée als voor ons. Ze nemen heel rustig hun tijd voor alles, zijn super vriendelijk in omgang zowel met ons als met de baby.


Na de babymassage hadden we nog de gelegenheid om Esmée te voeden. Aangezien ik borstvoeding geef was er een ruimte voorzien waar ik dit in alle rust en privacy kon doen. En onderweg naar huis vertrok er al heel snel een blije guppie achteraan in de auto naar dromenland!

Ben je pas bevallen en wil je even ontsnappen aan alle drukte van het kraambezoek of ben je op zoek naar een leuk geboortecadeau? Ik vond het zeker en vast de moeite waard! Jammer dat dit tot 6 maanden is, anders hadden we wel vaker wat momenten ingepland om daarheen te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten